Üdvözlöm honlapomon!

     

 

 

                        

 

   

 

          Lajos Tibor

Szeretnék figyelmébe ajánlani egy komplex mérési rendszert, melynek segítségével tökéletes képet kaphat taváról, halállományáról.

A technikai és informatikai eszközök fejlődésének köszönhetően az elmúlt évtizedben sikerült erre a feladatra kifejlesztenem egy mérési rendszert. Létrehozásánál külön hangsúlyt kapott a feldolgozott adatok szemléletes, könnyen értelmezhető megjelenítése. A fejlesztés utolsó fázisában a költségek leszorítása, az adatfeldolgozás gyorsítása valósult meg, mellyel elérhetővé vált egészen nagy tavak felmérése is. A meder mélységét, domborulatait, az üledék vastagságát koordinátaráccsal ellátott térkép szemlélteti. Emellett a nagyobb tárgyak beazonosítására a mederről készült kép alapján van lehetőség. A meder térfogatáról és az üledék mennyiségéről pontos adatok kerülnek rögzítésre rétegenkénti bontásban, amit az ultrahangos mérést kiegészítő, szondával történő ellenőrzés pontosít. 

A szemléletesség fokozására a 3D domborzatmodellről készült videofilm szolgál, melynek segítségével minden szögből látható a meder, érzékelhető a domborzata, látható a környezete. A halállomány becslésénél a szoftver három méretbeli kategóriába sorolja az érzékelt halak mennyiségét, melynek segítségével a halállományról reális képet kapunk. A halsűrűség szemléltetésére a 74°-os kúpban lévő halakról készült szelvényképek szolgálnak. A pontos adatoknak köszönhetően tervszerű telepítés valósítható meg.  A dokumentáció a tó fizikai paraméterei mellett rögzíti a felmérés időpontjának időjárási körülményeit és az aktuális vízszintet.

A kapott információk tökéletes alapot szolgáltatnak fontos döntések meghozatalához, a vízterület értékének meghatározásához.

Vízügyi szakemberek, katasztrófavédelem, horgászegyesületek összefogásával minimális befektetéssel olyan dokumentáció készülhet, melyből mindenki profitál. Pályázatok beadásánál objektív pályamű elkészítésére ad lehetőséget, melynek minősége uniós viszonylatban is egyedülálló.

Remélem, tevékenységem felkelti érdeklődését.

 
Üdvözlettel: Lajos Tibor